Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа зустрівся з керівництвом та представниками територіальних органів Державної санітарно-епідеміологічної служби України.
Він поінформував учасників зустрічі про процеси, які відбуваються навколо створення Держпродспоживслужби України. «Ми зараз робимо все від нас залежне, щоб уже з початку січня запустити роботу Служби на рівні центрального апарату. У цьому контексті, зокрема, ведеться робота над забезпеченням фінансування служби», — сказав Володимир Лапа. Формування територіальних підрозділів закінчиться впродовж першого кварталу.
За його словами, у структурі Держпродспоживслужби передбачається утворення окремого управління державного санітарного нагляду, яке включатиме у себе два великі блоки: санітарно-епідеміологічний нагляд і організація розслідувань, а також безпека громадських місць.
«Враховуючи те, що Держпродспоживслужба замикає на собі функції багатьох органів, які зараз реорганізовуються або ліквідовуються, моє завдання зробити так, щоб нова Служба була дійсно збалансована, щоб ми спільно і ефективно виконували ті завдання, які покладає на нас Уряд», — зазначив Володимир Лапа
«Я прийшов сюди, щоб більш чітко зрозуміти проблематику і спробувати на кожному окремому етапі максимально вплинути, щоб її вирішити. Готовий приходити на такі зустрічі як сьогодні й отримувати інформацію безпосередньо від учасників процесу», — заявив Перший заступник Голови Держпродспоживслужбі.
Нагадаємо, Держпродспоживслужба утворена на базі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби і приєднанням до Служби, що утворилася, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби. На неї також покладені функції з реалізації державної політики, які виконували органи, що припинилися (крім функцій з реалізації державної політики у сфері племінної справи у тваринництві, у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників); функції із здійснення державного контролю (нагляду) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; здійснення державного нагляду (контролю) у сфері туризму та курортів.
Комментировать