Накази МОЗ

Наказ МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»»

Зареєстровано Міністерством юстиції
за N 774/23306 від 18.05.2013
Статус: Не набув чинності
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
13.05.2013N 368
м.Київ
Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»

Відповідно до підпункту 7.1 підпункту 7 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, на виконання вимог підпункту 89.1.13 підпункту 89.1 пункту 89 розділу VI  Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128, з метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу від 19 грудня 2006 року № 1881/2006 про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах

 

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Державні гігієнічні правила і норми «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», щододаються.

2. Визнати таким, що втратив чинність, додаток № 2 до Державних санітарних правил і норм захисту продовольчої сировини та продуктів харчування від забруднення нітрозамінами, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 01 липня 1999 року № 30.

3. Вважати такими, що не застосовуються на території України, пункти «Медико-биологических требований и санитарных норм качества продовольственного сырья и пищевых продуктов», затверджених заступником Міністра охорони здоров’я СРСР 01 серпня 1989 року № 5061-89 згідно з переліком, що додається.

4. Харчові продукти, що не відповідають вимогам Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», затверджених пунктом 1 цього наказу, і виготовлені та/або введені в обіг не пізніше ніж через 12 місяців з дня набрання ними чинності, залишаються в обігу на ринку України до закінчення строку їх придатності.

5. Управлінню громадського здоров’я (А. Григоренко) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

6. Цей наказ набирає чинності через три роки з дня його офіційного опублікування.

7.  Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра О. Качура.

МіністрР. Богатирьова

 

Комментировать

Нажмите для комментария