Новини Новини медицини

На конференції у Львові лікарів-гастроентерологів вчили надавати допомогу первинного рівня

Зокрема, 20-21 травня пройшла науково-практична конференція «Впровадження уніфікованих клінічних протоколів надання медичної допомоги хворим гастроентерологічного профілю на первинному та вторинному рівнях» та Академія здорового харчування «Міжнародний день здорового травлення»

Упродовж двох днів у Львові проходила науково-практична конференція «Впровадження уніфікованих клінічних протоколів надання медичної допомоги хворим гастроентерологічного профілю на первинному та вторинному рівнях». У ці ж дні проводилася і Академія здорового харчування «Міжнародний день здорового травлення».

Заходами керував головний позаштатний фахівець МОЗ України за гастроентерологічним фахом, завідуюча кафедрою  гастроентерології, дієтології та ендоскопії, член-кор. НАМН України, професор Харченко Н.В,

Крім неї у заході взяли участь: 

  • Острополець Н.А., викладач Львівського медуніверситету ім. Данила Галицького,
  • представники Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА,
  • водночас й інші лікарі-гастроентерологи, терапевти, сімейні лікарі Львівської, Хмельницької та Закарпатської областей.

На конференції обговорювалося  такі питання: 

  • впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги пацієнтам із захворюваннями органів травлення,
  • відповідність локальних протоколів загальнодержавним,
  • наявність протоколів на робочому місці та їхнє використання,
  • запобігання поліпрагмазії,
  • використання затверджених класифікацій хвороб органів травлення,
  • питання організації гастроентерологічної допомоги населенню,
  • робота осередків Української гастроентерологічної асоціації.

Крім того, фахівці МОЗ провели моніторингові перевірки гастроентерологічних відділень закладів охорони здоров’я у Львові.

Окрема сесія, проведена фахівцями Академії здорового харчування, мала на меті підвищити освітній рівень лікарів усіх категорій, підвищити якість надання медичної допомоги населенню, покращити рівень знань практикуючих лікарів-дієтологів, а також обговорити сучасні підходи до харчування та донести основні проблеми кості продуктів харчування.

Читайте також: На заході «День сім’ї: в родинному колі» показали Місто, де кожен Квартал вчив дітей певним правилам

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook

    Вибір редакції