Новини

Доведено, що кулінарні спеції лікують

Не багатьом відомо, що спеції — не тільки кулінарні приправи, що поліпшують смак страви, а й природні медикаменти. Так, людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою, рекомендують частіше вживати чорний перець, чилі, кардамон та гвоздику.

Тим же, хто страждає від бронхіту або не може позбутися кашлю, слід додати в свій повсякденний раціон трохи кмину і кропу, не зайвим буде згадати про кардамон і перець чилі.

Імбир і часник стануть справжньою знахідкою для тих, хто хоче трохи схуднути. Активні речовини, що містяться в цих продуктах, підсилюють метаболізм і провокують організм на виділення тепла і витрату додаткових калорій. Подібні властивості має і петрушка.

Крім того, існують спеції, що сприяють загоєнню ран, наприклад, куркума, карі та кориця. Остання, до речі, здатна боротися з діабетом. А ось м’ята і аніс покращують травлення, знімають головний біль і допомагають позбавитися від здуття живота.

Таким чином, додавання різноманітних приправ в страви не тільки покращує їхній смак, а й робить ваш організм здоровішим.

Читайте також: КРОВЯНОЕ ДАВЛЕНИЕ – ПРОПЕДЕВТИКА   

Комментировать

Нажмите для комментария