Новини

Чи впевнений ти, що можеш безпечно для здоров’я їсти круасани?

Чи впевнений ти, що можеш безпечно для здоров’я їсти круасани, тортики або смачні булочки?

Всі вироби з пшениці, жита, ячменю містять білок глютен, що є агресивним імунним фактором для великої частини європеоїдної популяції (16%, дані 2014 р.). і дані медичної статистики, що доказово доведені в країнах ЄС, прогнозують, що в Україні майже 7 мільйонів українців потребують ретельної діагностики, а потім  — дієти gluten free. Якщо глютен залишається в раціоні чутливої людини, наслідки та ускладнення частіше за все діагностуються лікарями як окремі захворювання з гастроентерології, ендокринології, дерматології, гінекології, психіатрії, стоматології. Це стосується дорослих та дітей, незалежно від віку та соціального статусу.

Старт практичної уваги до сегменту спеціалізованих продуктів харчування почався з 2016 року, за річний період харчова українська галузь намагається отримати необхідні нормативні та регуляторні рамки, визначені певні вимоги та приклади корегування законодавчих актів в гармонізації з європейським та світовим стандартом безглютенової безпечності продуктів харчування.

 18 травня об 11-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Чи впевнений ти, що можеш безпечно для здоров’я їсти круасани, тортики або смачні булочки?».  

Під час прес-конференції, організованої ВГО “Українська Спілка целіакії” та компанії Red Lynx Production фахівці нададуть детальну інформацію, а також презентують спеціалізований захід, що незабаром пройде в Києві-«Виставка здорового та спеціалізованого харчування FreeFromFood Ukraine 2017. Непереносимість глютену та інших харчових інгредієнтів як фактор ускладнення стану здоров’я українців. Безглютенові та безлактозні продукти в Україні». Спікери прес-конференції: Ольга Наумова, президент ВГО «Українська Спілка целіакії»; Ольга Донцова, Національний консультант  Health and Nutrition (FAO UN); Олена Губська, проф., зав.каф. НМУ ім. О.О.Богомольця, віце-президент ВГО «Українська Спілка целіакії»; Микола Мороз, директор департаменту продовольства Мінагрополітики (запрошений) (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Теги

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook