Новини

Чи корисні консервовані овочі й фрукти?

Дослідники з Університету Каліфорнії з’ясували: люди, які їдять консервовані овочі й фрукти, загалом харчуються правильніше за тих, хто їх не вживає.

Проте також вони можуть споживати більше калорій і цукру. Учені проаналізували дані 42 000 дітей і дорослих. Фахівці оцінили загальну якість дієти добровольців і вивчили їх раціон, повідомляє The Daily Mail.

Дослідження показало: у дорослих, які вживали консервовані фрукти і овочі, середній бал якості дієти дорівнював 49 за шкалою від 0 до 100, а у їхніх однолітків, які не їли ці продукти, — 47,4. У дітей, які вживали консерви, середній бал становив 45,8 в порівнянні з 43,3 у тих, хто консерви не вживав.

Приблизно 11% добровольців щодня їли консервовані овочі та фрукти. В цілому ці люди, як правило, споживали більше певних поживних речовин, але також більше калорій, цукру і жиру. Різниці у вазі, талії і артеріальному тиску у людей, що вживали і не вживали такі консерви, фахівці не виявили. Рівень солі й цукру в раціоні учасників теж не відрізнялися.

Діти, які їли консервовані овочі та фрукти, вживали більше білка, вітаміну А, кальцію і магнію. Вчені припускають: ймовірно, люди, які їдять консервовані фрукти і овочі, також часто вживають їх свіжими і замороженими. Фахівці попереджають, що всі консерви різні. Вони радять купувати ті, в яких є менше солі і цукру. Крім того, консервовані овочі та фрукти потрібно зливати (рідину з банки) і промивати перед вживанням.

Читайте також: У Запорізькій області за нинішній рік двоє людей померло від ураження ботулотоксином

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook

    Вибір редакції