Новини

Від того, як спрацюють на місцях, зараз залежить успішність і швидкість змін

Підписна компанія триває. В МОЗ заявили, що вже 1,6 млн українців підписали декларації.

«Ми мали добрий старт змін — це показують понад 1,6 мільйона декларацій, які вже підписані з пацієнтами під час кампанії «Лікар для кожної сім’ї». Продовжуємо працювати. Тільки разом, роблячи ефективно кожен свою роботу, ми зможемо рухатися далі!» — написала У. Супрун на своїй сорінці в ФБ.

В.о. міністр Уляна Супрун нагадала, що для найшвидшого впровадження системи «гроші за пацієнтом», потрібно активне залученнядо змін саме місцевих влад.

В.о. міністра розповіла, що основним інструментом документообігу між НСЗУ та медзакладами буде електронна система охорони здоров’я. Всі процеси, як то підписання договорів, надсилання звітів та отримування коштів за кожного пацієнта медзакладами, будуть відбуватися тільки через електронну систему охорони здоров’я. Оплата за пацієнтів буде перераховуватися щомісячно.

«Тепер на місцях мають необхідні інструменти, щоби продовжувати активно готуватися до роботи за новою моделлю фінансування — підключитися до електронної системи охорони здоров’я, автономізувати заклади, розпочати кампанію з вибору лікарів, устаткувати заклади відповідно до базових вимог Табелю оснащення та виконати сервісні вимоги НСЗУ. Від того, як спрацюють на місцях, зараз залежить успішність і швидкість змін» — заявила У. Супрун.

 

 

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook