Новини

Автономізація неминуча. КМУ ухвалив постанову…

З подання МОЗ вчора Кабмін ухвалив 10 проектів постанов, що стосуються реформи медицини. Наразі, зроблено конкретні кроки для прискорення та поглиблення автономізації.

Ухвалена вчора Постанова «Про внесення змін до Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» надає всім медичним закладам країни автономію фінансового планування вже з наступного року та по суті переводить медичні заклади на «глобальний бюджет».

Відтепер кошториси складатимуться за спрощеною економічною класифікацією, яка містить лише два коди – поточні та капітальні видатки. Керівники закладів можуть оперативно здійснювати перерозподіл коштів між статтями, ухвалювати більш гнучкі та якісні управлінські рішення. Звітність по витратах буде подаватись за всіма кодами економічної класифікації.

Нагадуємо, що взв’язку з втратою чинності наказу МОЗ  № 33 від 23.02.2000 р. («Про примірні штатні нормативи закладів охорони здоров’я»), відтепер кожна лікарня та обласне управління охорони здоров’я самі визначатимуть, яких лікарів і скільки потребує громада.

На запитання з боку лікарів як теперь формувати штатний розклад, в.о. міністра У. Супрун відповіда, що існують інші нормативні документи, а застарілі нормативи щодо складання штатного розкладу — то було «відірване від реальності знущання над організацією роботи».

 

 

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook