Новини

Майже 4600 медиків-переселенців вже працевлаштувалися у регіонах тимчасового проживання

4600 медиків-переселенців вже працевлаштувалися у регіонах

Внаслідок повномасштабної війни росії проти України чимало медиків вимушені були залишати власні домівки та робочі місця і переїздити до інших більш безпечних регіонів. При цьому медичні працівники мають змогу працевлаштуватися в інших закладах охорони здоров’я у регіонах тимчасового проживання. Такий механізм забезпечення їх робочими місцями врегульований наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 р. № 414.

У разі працевлаштування облік робочого часу медпрацівника, який тимчасово змінив місце проживання, здійснюється у медзакладі, до якого його направлено. Далі ці дані спрямовують до медзакладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату.

На сьогодні вже 4 595 внутрішньо переміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися у медзакладі іншого регіону.

Серед них: 2 055 лікарів, 1 666 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів) та 874 технічних працівників.

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Львівській – 285, Дніпропетровській – 209, Полтавській – 145 та Запорізькій областях – 141 особа.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській – 334, Запорізькій – 206, Полтавській – 172 та Харківській областях – 143 особи.

Збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у закладах охорони здоров’я в регіонах України здійснюється за допомогою інформаційно-аналітичної системи MedData.

Відповідно, визначені особи закладів охорони здоров’я подають до вказаної системи оновлену інформацію щодо кількості внутрішньо переміщених працівників сфери охорони здоров’я із розподілом їх за професійними групами (професіонали, фахівці, технічні працівники) та формою трудових відносин із закладом охорони здоров’я, а саме:

— зараховані на основне місце роботи;

— зараховані за сумісництвом;

— виконують професійні обов’язки поза основним місцем роботи, але табелюються за основним місцем роботи.

Нагадаємо, що знайти потрібну вакансію можна на порталі вакансій для медичних працівників.

Ознайомитися з переліком документів, який медик-переселенець подає для працевлаштування в іншому медзакладі, можна тут.

Комментировать

Нажмите для комментария

    Ми на Facebook